Peter Mos (60) met zijn FC Twente-shawl. De pieptoon in zijn oor drijft hem naar euthanasie.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Mos (60) met zijn FC Twente-shawl. De pieptoon in zijn oor drijft hem naar euthanasie. © Lenneke Lingmont

Hengeloër Peter Mos (60) beëindigt vandaag zijn leven dat wordt verpest door tinnitus

HENGELO/ENSCHEDE - Peter Mos sterft vandaag, de Hengeloër verkiest de dood. Een injectie maakt een eind aan zijn leven, na 60 jaar. Pas dan wordt de snerpende pieptoon in zijn hoofd het zwijgen opgelegd. Slot van een lijdensweg, vertellen hij en zijn gezinsleden openhartig.

Ze hebben hun vaste rituelen zondags. Samen ontbijten, dan een spelletje. Ook afgelopen week zitten Peter, zijn vrouw José (56), zoon Martijn (23) en dochter Susan (17) om tafel. Ze spelen Kolonisten van Catan, het populaire bordspel. Peter gaat met de eer strijken. Of ze hem laten winnen? „Ben je gek? Je wilt niet weten hoe fanatiek we zijn”, schetst José, die als laborante voor het Enschedese ziekenhuis werkt.

  1. De 3800 kilometer lange spooktocht van Marianne (75) uit Hengelo: ‘Ik kon niet eens meer janken’
    PREMIUM

    De 3800 kilometer lange spooktocht van Marianne (75) uit Hengelo: ‘Ik kon niet eens meer janken’

    HENGELO Marianne en Cees Mulder hoopten het virus aan zich voorbij te kunnen laten gaan. In Marokko, in hun eigen camper, kon weinig hen deren. Dachten ze. Maar toen ook daar de straten stiller werden en de camping op slot ging, keerden ze spoorslags huiswaarts. In vijf dagen tijd legde de 75-jarige Marianne ruim 3800 kilometer af, dwars door coronagebied. „Een spooktocht”, noemt ze het. „Ik kon op een zeker moment niet eens meer janken.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.