Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Hengeloër vrijuit in slepende zedenzaak

HENGELO - Mario M.B. (33) is dinsdag vrijgesproken in een slepende zedenzaak. De Hengeloër werd vervolgd voor ontucht met een nichtje (4). Dat zou zich tijdens een logeerpartij in mei 2017 hebben afgespeeld. M.B. ontkende de beschuldigingen.

Het meisje vertelde haar moeder in de auto opeens dat oom Mario bij haar in bed was gekropen en wat hij zou hebben gedaan. Het kind herhaalde dat later in de speciale verhoorstudio van de politie. Het Openbaar Ministerie seponeerde de strafzaak, maar werd door het gerechtshof teruggefloten. De moeder en een halfbroer van de verdachte maakten met succes bezwaar tegen het sepot. 

'Enigszins verrassend', noemde officier van justitie Leunk die beslissing van hogerhand. De aanklager geloofde niet dat het meisje haar verhaal 'heeft verzonnen' of dat het misbruik was geconstrueerd om Mario zwart te maken. Wel vond Leunk dat hard bewijs ontbrak. Hij vroeg vrijspraak. De officier wees erop hoe verscheurd de familie is. "Hier zijn alleen verliezers." Naaste familieleden noemen de verdachte 'pedofiel'.

De Hengeloër is lang geleden veroordeeld in zedenzaken. De moeder claimde 2500 euro smartengeld.

  1. De 3800 kilometer lange spooktocht van Marianne (75) uit Hengelo: ‘Ik kon niet eens meer janken’
    PREMIUM

    De 3800 kilometer lange spooktocht van Marianne (75) uit Hengelo: ‘Ik kon niet eens meer janken’

    HENGELO Marianne en Cees Mulder hoopten het virus aan zich voorbij te kunnen laten gaan. In Marokko, in hun eigen camper, kon weinig hen deren. Dachten ze. Maar toen ook daar de straten stiller werden en de camping op slot ging, keerden ze spoorslags huiswaarts. In vijf dagen tijd legde de 75-jarige Marianne ruim 3800 kilometer af, dwars door coronagebied. „Een spooktocht”, noemt ze het. „Ik kon op een zeker moment niet eens meer janken.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.