Volledig scherm
© Saskia Minkman

Hengeloërs opgelet: centrumkruising vanaf maandag dicht

HENGELO - Een van de belangrijkste centrumkruisingen in Hengelo gaat vanaf maandag op de schop. Het kruispunt bij Stravinsky en De Twee Wezen gaat dicht. Alleen voetgangers kunnen er nog langs.

De wegwerkzaamheden op en rond de Enschedesestraat gaan een nieuwe fase in. De kruising bij de horecagelegenheden gaat maandag 7 januari dicht. Fietsers en automobilisten kunnen er niet meer langs; wie te voet de kruising passeert, kan dat alleen doen door langs de gevels om de kruising heen te lopen.

Terrassen opgeruimd

Met de horeca is afgesproken dat een deel van de terrassen tijdelijk wordt opgeruimd, zodat de aannemer de ruimte heeft. De gemeente zegt bewust voor deze winterperiode te hebben gekozen, omdat het dan ‘het minste pijn doet voor de horecaondernemers en bezoekers’. De gemeente verwacht dat de terrassen begin april weer kunnen worden teruggeplaatst.

Dezelfde ruimte

Het stadserf tussen De Appel tot aan de Deldenerstraat krijgt een nieuwe inrichting, met ondermeer warmrode bestrating. De kruising die nu wordt aangepakt, moet een ‘shared space’ worden. Fietsers en voetgangers worden niet meer van elkaar gescheiden door fietspaden en trottoirs, maar maken gebruik van een en dezelfde ruimte. Het systeem gaat uit van eigen verantwoordelijkheid van mensen, niet van regels en verkeersborden.

Volledig scherm
© Saskia Minkman

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.