De walking footbal- teams van Ajax en Heracles. Staand derde van rechts Rob Sanders. Voorste rij knielend derde van rechts Gerrit Uunk.
Volledig scherm
De walking footbal- teams van Ajax en Heracles. Staand derde van rechts Rob Sanders. Voorste rij knielend derde van rechts Gerrit Uunk. © Walking Football

Hengeloërs voetballen voor hun favoriete eredivisieclub

Hengeloërs die in vroeger jaren op hoog amateurniveau hebben gespeeld  hadden vrijdag de dag van hun leven. Tijdens het Eredivisie Oldstars Event (walking football/wf)  mochten zij uitkomen voor hun favoriete eredivisieclub. Het bijzondere was ook dat zij dat deden in gemixte teams met profvoetballers van weleer.

Gerard Smink

HENGELO - Rob Sanders was namens Achilles’12 vertegenwoordigd in in wf Heracles Almelo.  Gerard van Duursen vertegenwoordigde Achilles’12 bij wf FC Twente. Ruim driehonderd 60-plussers uit alle hoeken van Nederland kwamen voor het toernooi samen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het doel van het Eredivisie Oldstars Event is om zoveel mogelijk senioren bekend te maken met walking football en ze uit te dagen om deze sport ook te beoefenen om zo actief te blijven.

Voor Rob Sanders was dit bij uitstek een gelegenheid om bij de club te spelen, waar hij op jonge leeftijd al als supporter aan de Bornsestraat in Almelo kwam. Hij was bij wf Heracles in goed gezelschap van onder ander oud-prof Guus Hoevenberg en Bert Boes en Gerrit Uunk van Tubantia.  Hij speelde onder meer tegen WF Ajax met oud-topspelers als Simon Tamahata, Dick Schoenaker, Pim van Dordt, Leo van Veen en Wim Meutstege. WF Ajax was zoals verwacht sterker en won met 3-0.  Tegen WF Vitesse werd ook verloren, maar tegen PEC en Fortuna werd gewonnen.

Gerard van Duursen won met wf FC Twente 2 wedstrijden, speelde 1 keer gelijk en verloor 1 keer. Maar meedoen is belangrijker dan winnen bij Walking Football! Het toernooi van de WF Eredivisie wordt in samenvatting op Fox Voetbal uitgezonden.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.