Volledig scherm
De SB2 schoonmaak robot © Aziobot

Hengeloos bedrijf investeert in schoonmaakrobots: ‘Dit moet het leven van mensen makkelijker maken’

HENGELO - Ondernemer Kees Koolen heeft met zijn Hengelose bedrijf Koolen Industries geïnvesteerd in de autonome schoonmaakrobots van Aziobot. De kapitaalinjectie wordt gebruikt om het team van Aziobot uit te breiden alvorens ze het product naar de markt brengen. 

De steenrijke zakenman investeerde twee jaar geleden al in Aziobot. Destijds werd het geld gebruikt om een autonome vloerschrobber genaamd SB2 te ontwikkelen. Deze robot kan in de toekomst onder andere gebruikt worden in supermarkten en ziekenhuizen. “De SB2 is eigenlijk een zelfrijdend voertuig en aangezien het een vloerschrobber is, kan Aziobot’s autonome software getest worden in een veilige omgeving, weg van het verkeer,” zegt Aziobot’s CEO, Sarthak Yadav. “De markt is misschien nog niet klaar voor zelfrijdende auto's, waardoor wij kijken naar autonome oplossingen die het leven van mensen makkelijker maakt.”

De SB2 bevat batterijen van Koolen Industries’ dochterbedrijf Super B, welke Aziobot vanaf het begin al ondersteunde. Met deze batterijen kan de schoonmaakrobot, mits hij vol is, vier uur lang schoonmaken. Koolen heeft veel vertrouwen in zijn investering. “Automatisering is een cruciaal onderdeel van allerlei technologische ontdekkingen en helpt ons te zorgen dat schone energie voor iedereen toegankelijk is in gebruiksvriendelijke oplossingen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.