Volledig scherm
Leo Janssen van de eenmansfractie Lokaal-Hengelo. Foto: Charel van Tendeloo. © Unknown

Hengeloos raadslid Janssen boycot presidium

HENGELO Leo Janssen van de eenmansfractie Lokaal-Hengelo weigert op te draven bij het presidium van de gemeenteraad om tekst en uitleg te geven over zijn opstappen tijdens een politieke markt. 

Janssen veronderstelde dat dit binnenskamers zou worden afgehandeld. Maar zaterdag publiceerde deze krant het bericht dat hij  'op het matje' moest komen bij het presidium. Hij eist nu van Roel Kok, VVD-raadslid en voorzitter van het presidium, dat die achterhaalt wie 'het lek' was naar de pers. Zolang dat niet is gebeurd, boycot hij een gesprek met het presidium.

In aanvaring 

Tijdens de bewuste politieke markt over de Afvalmonitor kwam Janssen in aanvaring met de voorzitter van de vergadering, Wiert Wiertsema van ProHengelo. Wiertsema was destijds fractiegenoot van Janssen toen het tot een breuk kwam. Janssen noemde Wiertsema 'een intrigant.' 

Janssen wilde in de vergadering een punt van orde inbrengen, maar Wiertsema vond dat er sprake was van een inhoudelijk punt dat later in de discussie aan de orde zou kunnen komen. Na enige geharrewar stapte Janssen boos op.

Ajax

Collega-raadsleden veronderstellen dat Leo Janssen een conflict creëerde om naar de die avond gespeelde europacupfinale Ajax- Manchester United te kunnen kijken. Kort daarvoor in een andere vergadering zou hij hebben gezegd: "Het staat nog 0-0." 

App

Janssen was vorige week en ook gisteren niet bereikbaar voor mondeling commentaar. Via een app liet hij gistermiddag weten dat er op de site van Lokaal-Hengelo een verklaring zou komen. Die kwam er inderdaad. Daarin wordt gesteld 'dat er bewust is gelekt om Lokaal-Hengelo te beschadigen.'

Vuurtje

In de verklaring wordt verondersteld dat Roel Kok zelf het lek is. "We zullen het vuurtje in de pers niet verder opstoken en voor verdere reacties verwijzen naar de voorzitter van het Presidium waar ook het lek vandaan is gekomen."

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.