Volledig scherm
Pathé op het Eemplein in Amersfoort. © Wijkac000 Wijkac000

Hengelose bioscoop moet nog even wachten op bekende Pathé-embleem

HENGELO - De deal is net beklonken, sinds 1 december is Hengelo een Pathé-bioscoop rijker. Toch duurt het nog een half jaar voordat de bekende Franse haan op de buitenkant zal prijken.

De bioscoopketen zegt de eerste helft van 2018 nodig te hebben om plannen uit te werken voor de bioscoop in het centrum van de stad. Die periode wordt gebruikt om de bioscoop de juiste 'Pathé look & feel' te geven, aldus woordvoerster Frederique Josemans. Vanaf 1 juli is voor bezoekers ook echt te zien dat Cinema Hengelo aan de Beekstraat Pathé is geworden.  Daar wordt veel tijd voor uitgetrokken want, zo zegt Josemans: "We vinden het belangrijk dat straks alle bezoekers de Pathé-beleving krijgen, zoals ze dat van ons gewend zijn."

Onderzoek

De programmering gaat wel meteen volgens de regels van de van oorsprong Franse keten van start. Er zal eerst onderzoek worden gedaan naar wat inwoners van de regio Hengelo graag willen zien. "De programmering wordt vanaf de overname langzaam door Pathé overgenomen, uitgangspunt daarbij is een optimaal filmaanbod voor de bezoekers", aldus de woordvoerster.

Twee maanden geleden werd bekend dat Pathé haar oog had laten vallen op Cinema Hengelo en 2 bioscopen in Leeuwarden.

Volledig scherm
Het huidige Cinema Hengelo aan de Beekstraat. © Frans Nikkels

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.