Volledig scherm
Enschede - Frank Krake aan het stemmen winnen voor zijn boek op ondernemerscongres © Annina Romita

Hengelose Frank Krake haalt ruim 6.000 stemmen op voor NS-publieksprijs

HENGELO - De Hengelose schrijver Frank Krake heeft de afgelopen week campagne gevoerd in Twentse boekwinkels, bibliotheken en andere drukbezochte plekken. Dit heeft hem ruim 6.000 stemmen opgeleverd voor de NS-publieksprijs. Hij hoopt met zijn boek De Laatste Getuige te winnen van de officieel genomineerde boeken. 

“Ik sta direct bij de start al met 3-0 achter, omdat die zes genomineerde boeken met hun cover overal op de posters staan en ook op de officiële website voor de prijs", liet Krake op een eerder moment weten. “Maar ik ga ervoor. Als 10 procent van alle Twentenaren van boven de 18 jaar op De Laatste Getuige stemt, dan hebben we denk ik genoeg stemmen.”

Drie concentratiekampen

Van zijn boek zijn 40.000 exemplaren verkocht en er is belangstelling in het buitenland voor een vertaling. Het boek vertelt het indrukwekkende levensverhaal van de onlangs overleden Wim Aloserij (94). Aloserij overleefde in de Tweede Wereldoorlog drie concentratiekampen en een van de grootste scheepsrampen uit de geschiedenis, het bombardement op de Cap Arcona. Hij maakte bij alle boekpresentaties diepe indruk door zijn vergevingsgezindheid en hoe hij alle ellende heeft overleefd.

Opboksen

Krake moet in de race om de prijs opboksen tegen: Dagboek van een getuige van Astrid Holleeder, De heilige Rita van Tommy Wieringa, Het beste wat we hebben van Griet Op de Beeck, Nazomer van Esther Verhoef, Stromboli van Saskia Noort en Zolang er leven is van Hendrik Groen.

Eerbetoon

Krake: „Wat zou het toch een mooi eerbetoon zijn aan Wim als we de NS-publieksprijs mogen winnen. Ik zou die prijs absoluut aan hem opdragen.” De afgelopen dagen heeft hij her en der stemformulieren achtergelaten met een verzoek om op zijn boek te stemmen. Ook bij de Twentse Ondernemers Sociëteit en tijdens de Twente Fair in De Lutte voerde hij afgelopen weekeinde campagne.

Volledig scherm
de laatste getuige, kosteloos, omslag, wim aloserij © -

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.