Volledig scherm
De veiling op de feestavond van de Vrienden van Driene bracht 10.000 euro op voor het Ronald McDonaldhuis in Lieden. © Melvin de Boer

Hengelose golfers doneren 10.000 euro aan Ronald McDonald

HENGELO – Het Ronald McDonaldhuis in Leiden krijgt tienduizend euro van de Vrienden van Driene. De golfende ondernemers hielden zondagavond een feestavond met veiling voor het goede doel.

Het initiatief voor de inzameling kwam van Hengeloër Mike Westera. Zijn zoontje Finlay moet vanwege een ernstige hartafwijking regelmatig naar het ziekenhuis in Leiden. “Mijn vrouw gaat dan altijd met hem mee en verblijft dan in het Ronald McDonaldhuis. Dat is echt een fantastische voorziening. Niet alleen omdat je dan een logeeradres vlak bij je kind hebt, maar je komt er ook in contact met ouders van andere zieke kinderen. Die begrijpen wat je doormaakt en dat is echt een enorme steun”, vertelt Westera.

De ondernemer is lid van de Vrienden van Driene, die altijd op woensdagavond spelen op Golfclub Driene. Elk seizoen wordt afgesloten met een feestavaond en toen Westera voorstelde daar een goed doel aan te koppelen werd er meteen ‘ja’ gezegd. “Iedereen heeft een bijdrage geleverd. De een had nog voetbalshirts met handtekeningen van beroemde spelers liggen, er werden greenfees bij andere golfbanen geregeld, er waren dure skibrillen en tablets beschikbaar”, vertelt Westera.

Al die spullen werden zondagavond geveild. De opbrengst van tienduizend euro overtrof de verwachtingen. Het geld wordt gedoneerd voor een speciale binnenspeeltuin in het Ronald McDonaldhuis, zodat zieke kinderen met broertjes, zusjes en vriendjes kunnen spelen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.