Bestuursleden Christine Timmermans (vooraan) en Aaldrik Vos  (daarachter) mikken op een doel.
Volledig scherm
PREMIUM
Bestuursleden Christine Timmermans (vooraan) en Aaldrik Vos (daarachter) mikken op een doel. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Hengelose handboogsportvereniging blij met nieuwe schietterrein op het voormalige ATC’65-complex

HENGELO - Hij klopt tevreden op de planken van de grote vangwand op het instructieveld: vier meter hoog, vijftien meter breed. „Supergaaf!” Goedgekeurd door voorzitter Aaldrik Vos van handboogsportvereniging De Vrije Schutter. De bouw van het gevaarte was de laatste grote klus bij de inrichting van het nieuwe schietterrein op het voormalige ATC’65-complex aan de Sportlaan Driene.

De verhuisoperatie van Enschede naar Hengelo is achter de rug, het nieuwe schietterrein wordt komende  zaterdag officieel in gebruik genomen, maar er wordt al een tijdje geschoten. Vos luistert naar het gefluit van de vogels en wijst om zich heen naar het groen. „Je kunt je toch niet voorstellen dat je hier midden in de stad bent?” Bestuurslid Christine Timmermans: „Dit zie je bijna nergens, een schietbaan midden in de bebouwde kom.”
Ze staan op een veld met doelpakken en doelschijven op verschillende afstanden. Het verst verwijderde doel staat 90 meter verderop. De roos, een geel vlakje van 8 centimeter, is met het blote oog nauwelijks zichtbaar. Toch zijn er enkele tientallen leden die daar graag op mikken. En sommigen weten de roos regelmatig te raken. „Dat zijn onze scherpschutters”, lacht Timmermans.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.