Weerstand opbouwen bij kleine kinderen? Meer groene groentes, rundvlees, volle melk en roomboter eten. Dat blijkt uit een promotieonderzoek van ZGT-kinderarts Ellen van der Gaag.
Volledig scherm
PREMIUM
Weerstand opbouwen bij kleine kinderen? Meer groene groentes, rundvlees, volle melk en roomboter eten. Dat blijkt uit een promotieonderzoek van ZGT-kinderarts Ellen van der Gaag. © Frans Nikkels

Hengelose kinderarts stelt vast: groene groentes en rundvlees houden virussen op afstand

HENGELO - Weerstand kweken is een belangrijk wapen tegen besmetting met virussen. Bij jonge kinderen kan een aanpassing van de voeding helpen, ontdekte kinderarts Ellen van der Gaag. „Ik had zelf de link met corona nog niet eens gelegd.” Maar dat deden wetenschappers in Italië alvast voor haar.

Van der Gaag is algemeen kinderarts bij Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) en krijgt, net als de meeste huisartsen in hun praktijk, al jaren vaak jonge kinderen in de spreekkamer die meer dan gemiddeld hoesten, koorts hebben of verkouden zijn. Die al met al bijna zes maanden per jaar aan het kwakkelen zijn. „En bij negen op de tien is er geen medische oorzaak te vinden.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.