Volledig scherm
Pier van Dijk. © Emiel Muijderman

Hengelose kunstenaar: ‘Ik voel me bij de neus genomen’

HENGELO - Kunstambassadeur Pier van Dijk hoopt dat de gemeente bij de verkoop van de voormalige scholengemeenschap Bataafse Kamp rekening houdt met de belangen van kunst en cultuur op langere termijn. 

Sinds gisteren huurt hij van anti-kraakbureau Ad Hoc in de Bataafse Kamp een expositieruimte voor 074 PK ‘voor zolang het kan’.  Om de huur van 180 euro per maand te kunnen betalen, heeft hij direct ook een subsidie-aanvraag bij de gemeente ingediend. 

Van Dijk zou hiermee geholpen zijn, maar hij wil dat  een deel van de Bataafse Kamp ook verderop in de toekomst voor kunst en cultuur behouden blijft.

Kluitje in het riet

Van Dijk: „Het heeft nota bene in de verkiezingsprogramma's van VVD en ProHengelo gestaan dat die plek zo geschikt is als verzamelplaats voor kunst en cultuur. Nu lees ik in de krant dat de Bataafse Kamp in de verkoop gaat voor woningbouw. Over kunst en cultuur wordt niks gezegd.”

„Je wordt hier in Hengelo door de politiek met een kluitje in het riet gestuurd. Ik voel me bij de neus genomen door de VVD en ProHengelo als ze niet voor de kunst- en cultuursector hun best doen in relatie tot de Bataafse Kamp. Een gemiste kans. Het gaat al een halve eeuw bergafwaarts met kunstbeleid in de gemeente.”

Volledig scherm
Pier van Dijk. © Emiel Muijderman

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.