Volledig scherm

Hengelose politiek maakt initiatiefvoorstel voor homobeleid

HENGELO - Hengelo moet veel meer dan nu uitdragen dat de gemeente ‘homovriendelijk beleid voert’. Niet alleen in het onderwijs, ook bij maatschappelijke instellingen en inspraakorganen zou de gemeente aandacht moeten besteden aan ‘sekusele diversiteit’. Gemeentelijke ambtenaren moeten deskundiger worden op dit vlak.


In aanbestedingen waarbij de gemeente zakendoet met bijvoorbeeld een zorgaanbieder moet als ‘eis’ worden opgenomen dat ook de zorgaanbieder deskundigheid op dit vlak bevordert. Zonodig moet de gemeente monitoren bij deze aanbieder of de uitgangspunten van het beleid worden nageleefd.

Dit zijn enkele maatregelen zoals die zijn opgenomen in een initiatiefvoorstel dat CDA, VVD en D66 snel gaan indienen. De achtergrond is dat een deel van de raad ‘teleurgesteld’ is in het beleid van de gemeente. Het gaat om de acceptatie van homoseksuelen, lesbiënnes, biseksuelen en transgenders. Door gericht beleid te voeren, kan het welzijn van deze groep verbeteren.

Vragen

CDA, VVD en D66 stelden eerder uitgebreid vragen over deze zaak, die in de ogen van deze partijen onvoldoende werden beantwoord. Hengelo zou als zogenaamde ‘regenbooggemeente’ veel meer kunnen doen. De aanleg van een zebrapad in de regenboogkleuren, bijvoorbeeld, zou al symbolische waarde hebben.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.