Volledig scherm

Hengelose relatie van Hollandsche Wind nu ook failliet

ALMELO – De rechtbank in Almelo heeft Erokers Nederland BV failliet verklaard. Het faillissement is een gevolg van het bankroet van Hollandsche Wind BV uit Enschede.

Curator Loef van Hollandsche Wind is druk bezig om miljoenen terug te halen die via het bedrijf zijn weggesluisd. Daarbij schuwt hij niet om personen en bedrijven onder druk te zetten en desnoods failliet te laten verklaren. In het laatste faillissementsverslag duikt ook Erokers Nederland BV op: dat zou nog 4000 euro aan Hollandsche Wind moeten betalen. Erokers was vorig jaar al ontbonden. Curator in het faillissement is mr. Loef.

Oldenzaal-Texas

Verder gingen woensdag nog twee bedrijven failliet: Budget Hair 1 en Budget Hair 2, allebei gevestigd aan De Klomp in Enschede. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden gaat het hier niet om kappersbedrijven maar om financiële holdings. Eigenaar is een Oldenzaalse BV, die op haar beurt bestuurd wordt vanuit Texas, USA. Curator hier is mr. Van Wijk.

Advocaat failliet

Tot slot sprak de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht ook nog het faillissement uit van Theelen Advocatuur BV in Haaksbergen. Curator is mr. Ten Wolde.

  1. 'Ondernemers die vertrekken uit Hengelo gaan de boot missen'

    'Onderne­mers die vertrekken uit Hengelo gaan de boot missen'

    HENGELO Volgens wethouder Gerard Gerrits moet de binnenstad levendiger en bruisender worden en is al veel in gang gezet om dat doel te bereiken. „Het gaat de goede kant op. Er zijn ondernemers die vertrekken uit Hengelo, maar er komen er per saldo méér bij. We hebben het dieptepunt nu wel gehad. Maar we zijn er nog lang niet. Tegen de vertrekkers zou ik willen zeggen; jullie gaan de boot missen, want we gaan er iets van maken in Hengelo.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.