Volledig scherm
Sebastiaan van der Pal breidt zijn speelgoedwinkel in Hengelo uit © Lenneke Lingmont - DTCT

Hengelose speelgoedwinkel breidt uit op dag dat Intertoys failliet is

HENGELO - Op de dag dat Intertoys failliet gaat, maakt een speelgoedwinkel in Hengelo bekend juist uit te gaan breiden. En of er nog toekomst is voor een speelgoedzaak in de binnenstad. „Dat lijkt me wel, ja.”

Als hij het bericht leest over het faillissement van Intertoys, weet eigenaar Sebastiaan van der Pal van spellenspeciaalzaak De Dondersteen nog maar net dat de uitbreiding van zijn Hengelose winkel definitief doorgaat. „Vanavond zetten we het op Facebook.”

Eigen concept

Quote

Iedereen doet aan onlinever­koop. Maar dat alleen is niet genoeg

Eelco Muurlink van Top1Toys in Losser

Franchiseondernemer Eelco Muurlink, van de vorig jaar geopende Top1Toys in Losser, vindt het wat makkelijk dat Intertoys naar onder meer onlineshops wijst als oorzaak van het faillissement.

„Iedereen doet aan onlineverkoop. Wij ook. Maar dat alleen is niet genoeg. Als je wilt dat kinderen na schooltijd in je winkel komen, moet je er voor zorgen dat ze bij jou vinden wat ze zoeken en moet je steeds iets nieuws op de planken hebben staan.”

Het feit dat hij eigen baas is, maakt volgens Muurlink ook een groot verschil. „Daardoor kunnen we ons eigen concept ontwikkelen en snel inspelen op rages. Bovendien zijn we vaak een stuk goedkoper.”

Grote verschil

Ook Van der Pal ziet daarin het grote verschil met onlineshopping. „Online is de kans op een miskoop een op de vijf. Bij ons in de winkel een op de vijftig. Netto zijn we dus goedkoper.”

Maar niet altijd in prijs, geeft hij toe. „Maar dat is voor onze klanten helemaal geen punt. We hebben nooit discussies over prijzen. En ook niet over parkeergeld. Mensen snappen dat ze bij ons iets duurder uit zijn. Ze gunnen ons dat. Want ze weten dat ze goed worden geholpen. Wij kennen onze klanten.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.