Hettie Franken: „Het kan best zijn dat ik in plaats van gedichten verhalen op papier zet.”
Volledig scherm
PREMIUM
Hettie Franken: „Het kan best zijn dat ik in plaats van gedichten verhalen op papier zet.” © Reinier van Willigen

Hengelose stadsdichter Hettie Franken: ‘Ergens ben ik nog altijd dat meisje van 11’

HENGELO - Uittredend stadsdichter van Hengelo Hettie Franken moest met haar gedichten iets doen dat tegen haar natuur ingaat: op de voorgrond treden. Om dat te kunnen, putte beeldend kunstenaar Franken inspiratie uit haar jeugd. „Ik voelde me weer dat meisje van 11 dat het wel wil laten zien.”

 1. Bottenspecialist Norbert Eeltink (56) uit Hengelo leeft van de dood: ‘Menselijke resten blijven we altijd vinden, ook Twente ligt er vol mee’
  PREMIUM

  Bottenspe­ci­a­list Norbert Eeltink (56) uit Hengelo leeft van de dood: ‘Menselijke resten blijven we altijd vinden, ook Twente ligt er vol mee’

  De dood is een vanzelfsprekend onderdeel van zijn leven. Norbert Eeltink, archeoloog en bottenspecialist, is dé autoriteit in Twente als het gaat om menselijke resten uit het verleden. Uitspraken over een eeuwig leven doet hij niet, wel over de manier waarop mensen in de loop van de geschiedenis zijn begraven. „Vragen stellen waarop alleen de doden het antwoord weten is onzin.”
  Hengelo
 2. Mark en Ingrid van 't Wapen van Markelo zoeken nieuwe balans na ingrijpend ongeluk: ‘2021 was echt een rampjaar’
  PREMIUM
  Achter de Toog

  Mark en Ingrid van 't Wapen van Markelo zoeken nieuwe balans na ingrijpend ongeluk: ‘2021 was echt een rampjaar’

  Balans krijgen in de horeca is lastig, maar Mark (50) en Ingrid Smit (35), eigenaren van ’t Wapen van Markelo, zien het belang er steeds meer van in. „Het is soms creatief zijn met tijd. Corona en een motorongeluk van Mark hebben benadrukt hoe belangrijk het is dat je tijd met elkaar doorbrengt.” Achter de toog, in de keuken of als ouders van Enzo en Sjors: een portret van dit Markelose horecagezin.
  Markelo

In samenwerking met indebuurt Hengelo