Volledig scherm
Het nieuwe kunstgrasveld van Achilles is klaar. Zaterdag werden er de eerste wedstrijden gespeeld. © Jan Ankoné

Hengelose voetbalclub Achilles'12 in de plus

HENGELO - De magere jaren zijn voorbij. Voetbalvereniging Achilles'12 staat er financieel weer goed voor, zo bleek vrijdagavond tijdens de jaarvergadering.

Penningmeester Cristian Kamphuis kon de leden melden dat Achilles (circa 1100 leden) afgelopen jaar heeft afgesloten met een plus van bijna 40.000 euro. "De resultaten van een aantal jaren strak begroten en sturen worden zichtbaar. De club is financieel weer gezond. Ook de begrotingen voor de drie volgende seizoenen laten een positief resultaat zien."

Investeren

Dat biedt ruimte om te investeren. Bijvoorbeeld in het nieuwe kunstgrasveld. Zaterdag werden er de eerste wedstrijden op gespeeld. Achilles heeft daarmee nu de beschikking over twee kunstgrasvelden, beide ingestrooid met kurk in plaats van rubber. De club wijkt daarmee af van het gemeentelijke beleid. De extra kosten, circa 400 euro per maand, betaalt Achilles uit eigen zak.

Verder heeft de club twaalf nieuwe doelen en 250 jassen voor trainers en leiders aangeschaft. Ook zijn 26 teams voorzien van nieuwe kleding.

Camerasysteem

Als eerste vereniging van Hengelo heeft Achilles een camerasysteem in gebruik genomen waarmee volledig geautomatiseerd samenvattingen kunnen worden gemaakt van wedstrijden op het nieuwe hoofdveld. Trainers kunnen die beelden gebruiken om de wedstrijden te analyseren. Ook kan de samenvatting meteen na afloop worden vertoond op de schermen in de kantine.

Volgend jaar worden de lichtmasten rond het hoofdveld waarschijnlijk voorzien van led-lampen. Op de langere termijn wil het bestuur vier extra kleedkamers realiseren. Maar dat zal volgens Kamphuis niet eerder zijn dan in 2019.

Jubilarissen

Tijdens de jaarvergadering werd een aantal jubilarissen gehuldigd, onder wie Bennie Wienk (70 jaar lid). De titel vrijwilliger van het jaar ging naar de klussenploeg, die grotendeels bestaat uit oud-eerste-elftalspelers.

Het bestuur kreeg versterking in de personen van Petra Baartman en Ron Hilberink. Baartman wordt verantwoordelijk voor facilitaire zaken, Hilberink neemt de portefeuille voetbalzaken voor zijn rekening.

Vrouwen

In de nieuwe organisatie is veel aandacht voor meiden- en vrouwenvoetbal. FC Twente-speelster Sabrine Ellouzi is binnen de technische staf verantwoordelijk voor de meiden- en vrouwenafdeling.

Komende zaterdag speelt het eerste elftal van Achilles de derby tegen ATC'65. Aanvang: 19.00 uur. Voorafgaand wordt het nieuwe kunstgrasveld officieel in gebruik genomen door sportwethouder Claudio Bruggink.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.