Volledig scherm
Wendy Wessels. © DeBroekriem

Hengelose Wendy: van burn-out tot prijswinnende eventmanager

HENGELO  - Wendy Wessels uit Hengelo werd tijdens een landelijk congres uitgeroepen tot 'beste eventmanager'. Dat is ze bij DeBroekriem, een vrijwilligersorganisatie voor werkzoekenden. 

Samen met een groep vrijwilligers organiseert Wendy Wessels (42)  netwerkbijeenkomsten en sollicitatieworkshops voor inwoners uit Hengelo. Wendy is zelf momenteel werkloos en zet zich als vrijwilliger voor DeBroekriem. 

Eventmanager van de maand

„De prijs was totaal onvoorzien, ik werd er helemaal verlegen van. Ik vind het bijzonder en waardeer het dat mijn vrijwilligerswerk is opgemerkt”, aldus Wendy. Als eventmanager heeft ze de afgelopen periode diverse workshops en netwerkbijeenkomst georganiseerd voor haar mede werkzoekenden in Hengelo. „Vorige maand organiseerde ik bijvoorbeeld een training waarin we handvatten kregen om de weerstand die je als sollicitatie kan voelen om te buigen, bij alle deelnemers zag je vervolgens de mindset veranderen en bij sommige vielen er wat kwartjes. Ook organiseerde ik onlangs een netwerkwandeling en een gave LinkedIn-training met een bomvolle zaal, hierbij werden onderling veel bruikbare tips en ontwikkelingen gedeeld.”

„Ik ben in een burn-out geraakt en na re-integratie bleek er geen passende vaste functie meer te zijn binnen de organisatie waar ik werkte. Zelf leek het me ook gezonder en beter om een andere richting op te gaan. Ik denk eraan me te laten omscholen, maar dat is dus best een hele puzzel.” Wendy Wessels zoekt nu een baan als tekstschrijver of als projectleider in de communicatie, maar dat is niet altijd even makkelijk. „Om op te vallen bij werkgevers is inzet gevraagd en moet je je goed kunnen inleven in de behoefte van de organisatie waar je solliciteert.” 

Opvallen, dat is wat Wendy doet met haar vrijwilligerswerk. Ondanks dat ze bij de prijsuitreiking ‘een stille kracht’ werd genoemd, is ze erg actief door artikelen te schrijven en bijvoorbeeld zichtbaar te zijn op LinkedIn. Wendy werkt in Hengelo samen met Mischa Veldhuis en Denise Beerents , deze twee collega’s zijn ook in-between-jobs en grijpen vrijwilligerswerk aan als opstap naar een betaalde baan.

Burgerinitiatief voor werkzoekenden

DeBroekriem is een landelijke vrijwilligersorganisatie voor werkzoekenden. Met een groep van ruim 250 vrijwilligers organiseren ze op diverse plekken in het land netwerkbijeenkomsten en sollicitatietrainingen. Sinds een jaar organiseert Stichting DeBroekriem netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden uit Hengelo. „In Hengelo is er behoefte aan de diensten van DeBroekriem, ik ben dan ook blij dat we als gemeente samenwerken met dit burgerinitiatief”, aldus wethouder Mariska ten Heuw. Wendy Wessels werkt in Hengelo samen met een team. „We zijn continu daarbij op zoek naar nieuwe vrijwilligers, aangezien we stoppen als we een baan hebben gevonden. Ik geef binnenkort ook graag het stokje door aan iemand die mijn rol wil overnemen”, aldus Wendy die trots poseert nadat ze van de organisatie een grote bos bloemen heeft ontvangen voor haar prijs.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.