Volledig scherm
© ANP

Hennepflat in Hengelo gehuurd met een nagemaakt loonstrookje

HENGELO/ALMELO - Met een belabberd slecht nagemaakt loonstrookje van Defensie huurt Joey A. (30) een appartement van Welbions. Er groeien 416 hennepplanten.

Ze horen water stromen. Agenten zijn naar een appartement aan het Fluweelplein gestuurd. Vanaf het balkon van een buurvrouw kijken ze naar binnen en zien een hennepplantage.

In twee kweekruimten staan 416 planten en 36 stekken. Bij de meterkast wordt illegaal stroom afgetapt. Als de politiemensen binnentreden, denken ze een branddeur te horen. Ze treffen niemand aan. Het huurcontract voor het vrije sectorappartement staat op naam van Joey A. De Lossenaar heeft bij woningstichting Welbions een kopie van een salarisstrookje van Defensie overlegd. "Het ziet er amateuristisch vervalst uit", stelt politierechter Ellenbroek deze dinsdag.

Spelfouten 

Officier van justitie Dijkman wijst op spelfouten en verkeerde letters en spaties op het loonbriefje. Verhuurder Welbions trok de gegevens later na: Joey A. was nooit bij Defensie in dienst. Joey A. staat nu ingeschreven in Antwerpen, hij laat verstek gaan bij zijn strafzaak. De aanklager vindt bewezen dat de oud-Lossernaar medeplichtig is aan het bestieren van een hennepkwekerij, het stelen van stroom en valsheid in geschrifte. Omdat het een oude zaak betreft, uit november 2017, vindt hij gevangenisstraf ongepast.

Rechter Ellenbroek is verbaasd dat deze 'stokoude feiten' nu pas worden voorgelegd. "Anders had ik misschien celstraf opgelegd." Nu volgt zij de eis: 140 uur voor niks werken, twee maanden voorwaardelijk en het betalen van bijna 900 euro aan Enexis.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.