Volledig scherm
© News United / Jack Huygens

Hennepkwekerijen ontruimd in Hengelo, totaal ruim 1000 planten

updateHENGELO – In Hengelo zijn woensdagmorgen twee hennepkwekerijen ontmanteld. In een woonhuis aan de Marktstraat stonden 900 wietplanten. Enkele uren later werd in de Oldenzaalsestraat een kwekerij met 240 planten ontruimd.

Op het moment dat de politie het huis aan de Marktstraat binnendrong, was er één persoon in het pand aanwezig. De politie heeft de woning ontruimd. Aan het raam is een bord gehangen, waarop de gemeente melding maakt dat de hennepkwekerij 'voor uw veiligheid' is ontmanteld.

Ook bij de woning aan de Oldenzaalsestraat hangt een bord aan de gevel. De kwekerij bevond zich hier in een garage naast het huis. Naast de planten, werd hier ook een auto in beslag genomen. Er is één persoon aangehouden.

Volledig scherm
De gemeente Hengelo heeft borden aan de gevels van de ontruimde kwekerijen gehangen. © News United / Jack Huygens
 1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”
 2. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
  PREMIUM
  column

  Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

  Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.