Volledig scherm
© Jan Veldhuis

Herdershond Rayco dood door vallende boom in Watertorenpark Hengelo

HENGELO - Een Mechelse herder is dinsdag vol geraakt door een omvallende boom in het Watertorenpark in Hengelo. Het dier heeft het  niet overleefd.

Eigenaar Jan Veldhuis liep dinsdag in het park en liet zijn hond achter een stok aanrennen. Volgens hem viel 'uit het niets' een boom om die op de rug van de hond terecht kwam. De verwondingen zagen er zo ernstig uit dat de dierenambulance moest komen om hem te vervoeren. Volgens een woordvoerster van de ambulance kon de herder zijn achterhand niet bewegen en kwam er bloed uit zijn bek.

Kneuzingen

Bij de dierenarts bleken de verwondingen zo ernstig te zijn dat de hond er moest blijven. Woensdagmorgen kreeg Jan Veldhuis een telefoontje: Rayco zou verlamd blijven, het was beter om hem een spuitje te geven. "Ik vind het vreselijk om een hond te zien lijden dus ik heb de knoop doorgehakt", aldus Veldhuis. Hij is aangeslagen door de gebeurtenis. "Rayco was een politiehond, 7 jaar oud en vanaf pup bij mij. Het was echt mijn maatje." Volgens Veldhuis was de boom 'totaal verrot'.  

Controle

De Hengeloër laat het er niet bij zitten en heeft geprobeerd de gemeente aansprakelijk te stellen. Daar is men bekend met het voorval; medewerkers die toevallig in de buurt waren zijn meteen naar de plek gegaan. Het gaat volgens een woordvoerder om een stukje bos dat vlak naast de houten speeltoestellen staat. De andere bomen zijn meteen gecontroleerd en onderzocht. Binnenkort volgt nog een uitvoerige controle. De woordvoerder laat weten het "ontzettend vervelend" te vinden wat er met hond Rayco is gebeurd. Ze hebben al diverse keren gesproken met Veldhuis, geven ze aan.

Veldhuis heeft inmiddels ook contact met Ter Steege Vastgoed, omdat de boom op grond van Ter Steege zou hebben gestaan. Dat blijkt niet het geval, zegt een woordvoerder van het bedrijf.  Maar bij Ter Steege vinden het zo vervelend wat er gebeurd is dat ze Veldhuis een boeket bloemen hebben gestuurd.

Volledig scherm
Het Watertorenpark vanuit de lucht. Het incident zou in de bossen links hebben plaatsgevonden. © Christian van der Meij

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.