Het is anders werken voor pakketbezorger Stephan Kuipers. Ook hij moet anderhalve meter afstand houden. Maar hoe doe je dat, als pakketbezorger? Stephan bezorgt hier een pakketje bij Sharon Burink.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is anders werken voor pakketbezorger Stephan Kuipers. Ook hij moet anderhalve meter afstand houden. Maar hoe doe je dat, als pakketbezorger? Stephan bezorgt hier een pakketje bij Sharon Burink. © Emiel Muijderman

Het is wat gedoe, maar zo kan Stephan (45) nog gewoon pakketjes bezorgen in Twente

HENGELO - 145 adressen, 145 verschillende verhalen. Pakketbezorger Stephan Kuipers (45) ziet tijdens zijn werk hoe het coronavirus van vrolijke klanten teruggetrokken mensen maakt. Het grijpt hem aan. „Ik ken veel van die mensen door en door.”

Het is razend druk bij pakketbezorgers in heel het land. Mensen bestelden al volop online, maar het devies om nu toch vooral thuis te blijven, heeft er nog een schepje bovenop gedaan, meldt PostNL. Het bedrijf concludeert dat het gemak van online winkelen nu veranderd is in een noodzaak om aankopen te doen bij webshops. Alle zeilen worden bijgezet om de pakketjes overal op tijd te bezorgen. Het lukt op de meeste plekken - ondanks voorzorgsmaatregelen en een hoger ziekteverzuim dan anders - nog zonder grote vertraging. Maar het is aanpoten, op de circa 170 ritten die vanuit het sorteercentrum in Hengelo vertrekken.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.