Bewoners van de Woolderes op hun vaste 'vrijdagmiddagplekje' aan de Rümkehof.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Woolderes op hun vaste 'vrijdagmiddagplekje' aan de Rümkehof. © Emiel Muijderman

Hierom is Hengelose Woolderes 'gouden buurt' van Overijssel

HENGELO - Het is zo op het oog niet een heel bijzondere wijk. Veel groen. Dat zeker. Maar het zijn vooral de inwoners die zorgden dat de Woolderes een nominatie kreeg voor Gouden Buurt van Nederland én als hoogste buurt in Overijssel scoorde. „Een appje en er waren wel tien mensen die mee wilden lopen.”

 1. Een skipak, gasstelletje en blikken bonen: zijn Twentenaren voorbereid op een cyberaanval? ‘Ik red me wel 48 uur’
  PREMIUM
  Met video

  Een skipak, gasstelle­tje en blikken bonen: zijn Twentena­ren voorbereid op een cyberaan­val? ‘Ik red me wel 48 uur’

  De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid wil dat Nederlanders zichzelf ten minste 48 uur kunnen redden als een cyberaanval of ramp het land platlegt. Zijn Enschedeërs ook voorbereid? Hebben ze thuis een gasstelletje, extra flessen water en eten? Verslaggever Arjan te Bogt vroeg het op straat. „Ik heb vier kinderen, dus dan heb je altijd veel in huis.”
 2. Hengelo gaat tachtig meter de lucht in, Borne tilt een boomhut over twee woningen heen en Delden maakt van een platgetrapte kikker kunst
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Hengelo gaat tachtig meter de lucht in, Borne tilt een boomhut over twee woningen heen en Delden maakt van een platgetrap­te kikker kunst

  HENGELO/BORNE/DELDEN - Hengelo wil groeien. In de breedte naar 100.000+. In de hoogte naar 80 meter. Al is niet iedereen overtuigd van nut en noodzaak. Borne houdt oog voor het kleine en haalt in no time geld bij elkaar zodat twee broers hun boomhut kunnen houden. Delden maakt kunst van wat een alsmaar uitdijende wereldbevolking op straat gooit. Drie verhalen uit deze week over steden, dorpen en hun groeistuipen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo