Volledig scherm
© Tubantia

Hijschgebouw in beeld bij Hengelo Promotie

HENGELO - Hoe zag het Hijschgebouw aan de Industriestraat er in volle glorie uit? Dat toont de Stichting Erfgoed Hengelo sinds gisteren bij Hengelo Promotie. Wethouder Bas van Wakeren opende een fototentoonstelling. 

Volgens woordvoerder Hans de Gruil van Erfgoed Hengelo zijn vooral de laatste beelden van de voor- en achtergevel van het staalskelet bij Hengeloërs blijven hangen. De vrijwilligers willen laten zien hoe karakteristiek het complex was. Architectenbureau West8 heeft voorgesteld een replica van het Hijsch-gebouw op de Markt te bouwen.

  1. Hoe de missie van trashpacker Tijmen uit Hengelo uitgroeit tot wereldwijde beweging
    PREMIUM
    Video

    Hoe de missie van trashpac­ker Tijmen uit Hengelo uitgroeit tot wereldwij­de beweging

    Wat begon als een spontane opruimactie in Zuidoost-Azië, is bijna een jaar later uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met meer dan tienduizend backpackers en lokale bevolking. Tijmen Sissing, de 28-jarige ‘trashpacker’ uit Hengelo, is hét gezicht in de strijd tegen zwerfafval geworden. Inmiddels is hij weer in Vietnam en op 20 juli houdt Tijmen de Global Trashpacking Day. Het doel voor 2019? Honderdduizend vuilniszakken vullen met afval. Over heel de wereld.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.