Hoe een Asado-grill van de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo bij topkok Jonnie Boer belandde

Jansen & Janssen | videoHENGELO - Hét horeca-koningspaar Jonnie en Therese Boer, goed voor drie Michelin-sterren, heeft een prijzige Asado-grill gekocht bij de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo. Ondernemer/ontwerper Frank Hendriks (50) vertelt over grillen en grammen. „Vegetariërs gaan onze deur voorbij.”

Topkok Jonnie kreeg lucht van de Hengelose (mode)grill. Eerst figuurlijk. Bedenker Frank Hendriks postte een bericht over zijn ‘bakplaat’ - geïnspireerd op Argentijnse kooktechnieken -  op Facebook. Dat triggerde de grondlegger van restaurant De Librije in Zwolle. Jonnie en zijn Thérèse reisden af naar de, na Grolsch, grootste bierbrouwerij van Twente, in het vroegere bedrijfsrestaurant De Zegger van Signaal/Thales. Het horecapaar kwam de lucht van gegrild vlees snuiven, letterlijk. En proeven.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.