Hoe is het om te leven met dementie? Cabine in Hengelo laat iedereen gevolgen ervaren

VideoHENGELO - We staan nog maar aan het begin van de dementievriendelijke samenleving, zeggen de professionals. Er zijn mooie initiatieven die mensen met dementie bij het gewone dagelijkse leven betrokken houden en die hun mantelzorgers lucht geven. Maar het kan nog veel beter. 

Een cabine die laat ervaren hoe het is om dementerend te zijn, moet een steentje bijdragen aan het vinden van de juiste toon en moet de kennis vergroten. Vandaag is de Wereld Alzheimerdag. In een serie verhalen schetst Twentsche Courant Tubantia hoe onze regio omgaat met dementie. 

  1. Bruiloftschutter Beckum schoot drie keer: OM wil jarenlange celstraf

    Bruiloft­schut­ter Beckum schoot drie keer: OM wil jarenlange celstraf

    BECKUM - Hij dacht naar eigen zeggen een goede daad te verrichten toen hij een heethoofd op het bruiloftsfeest diens pistool aan hem liet geven. Dan zou er tenminste niet mee worden geschoten. Maar even later haalde hij zelf drie keer de trekker over te midden van de gasten. Het Openbaar Ministerie eist 18 jaar cel tegen de man die vorig jaar drie mensen verwondde bij een schietincident in Beckum Palace. Het noemt de verklaring over het pistool ‘kul’.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.