Volledig scherm
© Saskia Minkman

Hoera! De Otto in Hengelo komt weer terug

HENGELO - Hengeloërs mogen straks kiezen of ze hun restafval wegbrengen of toch liever een grijze ton aan huis houden.

Het lijkt zo goed als zeker: inwoners van Hengelo hebben wat het college van B en W betreft straks de keuze tussen de grijze container of het wegbrengen van afval naar een ondergrondse bak in de buurt. Tot nu toe was die keuze er niet: iedereen moest met zijn zakje naar de dichtstbijzijnde container.  Wie er voor kiest de Otto te houden, kan 'm één keer in de acht weken aanbieden. De gemeenteraad moet er nog over beslissen, zo heeft wethouder Marcel Elferink dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Betalen

Wie de Otto terug wil, zal daar wel extra voor moeten betalen. Naast een vast bedrag van 36 euro (bovenop het vaste jaartarief van 143 euro) kost het aanbieden van een kleine container 9,65 euro (nu 7 euro) en een grote Otto 16,50 euro. Daarmee wordt volgens Elferink het systeem kostendekkend.

Brief

Iets minder dan de helft van Hengelo heeft de grijze container ingeleverd. Ze kunnen 'm weer terugkrijgen. Iedereen krijgt tussen 1 januari en 1 juli 2018 een brief waarin ze hun keuze kenbaar kunnen maken. Voor Hengeloërs die het afval niet weg kunnen brengen, bijvoorbeeld omdat ze daar lichamelijk niet toe in staat zijn, blijft de zorgcontainer bestaan. Zij hoeven de extra kosten niet te betalen. 

De invoering van het nieuwe afvalsysteem leidde afgelopen maanden tot veel protest: veel Hengeloërs willen de grijze container behouden.

Poll

Hoera! De Otto in Hengelo komt weer terug

  • Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald (67%)
  • Ik vind het geen probleem mijn afval weg te brengen als dat goedkoper is (25%)
  • Het is sowieso een lelijk ding, tijd voor wat nieuws (8%)
1836 stemmen

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.