Volledig scherm
De karakteristieke holle boom van Golfclub Driene gaf na de storm tientallen golfballetjes prijs. © Ari Bijkerk

Holle boom van Golfclub Driene geveld: balletjes bevrijd dankzij storm

HENGELO - Bij alle schade die de zware storm van donderdag opleverde was er één klein lichtpuntje. Golfers van Golfclub Driene in Hengelo die ooit een balletje verloren door de karakteristieke boom op de vierde hole kunnen dat nu weer ophalen bij het clubhuis. De boom is namelijk omgewaaid.

Het was vooral voor beginnende golfers een geducht obstakel.  Midden op de fairway van de vierde hole stond een enorm dikke dode boom. Menig golfer sloeg uit pure zenuwen het balletje richting de takken, en zag het dan niet meer terug. De boom was namelijk hol van binnen.

Uitbater Ari Bijkerk van het clubhuis van Driene zag de oude boom donderdagmiddag liggen. "Echt doodzonde, het was een beeldbepalend element in de baan. Maar toen ik ging kijken zag ik tientallen balletjes in zijn binnenste. Ik heb er een stuk of negen uit kunnen halen. Dus wie er ooit een bal in de boom is kwijtgeraakt kan zich bij mij melden!"

Volledig scherm
De holle boom is geveld. © Ari Bijkerk
Volledig scherm
Ari Bijkerk van Golfclub Driene haalde negen balletjes uit de restanten van de omgewaaide boom, maar volgens hem zitten er nog enkele tientallen in. © Ari Bijkerk

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.