Volledig scherm
© Thinkstock

Huurbaas vraagt om ontruiming kringloopwinkel in Hengelo

HENGELO - De rechter beslist deze vrijdag of een kringloopwinkel aan de Twekkelerweg in Hengelo mag worden ontruimd en of de politie daarbij een handje kan helpen.

Als zijn aanstaande huurder vorig najaar kennismaakt met Guido Slosser, eigenaar van het vroegere pand van het Leger des Heils, maakt de man een keurige indruk. Hij wil een kringloopwinkel aan de Twekkelerweg beginnen. Hij betaalt 700 euro huur voor de maand december en 700 euro borg, vlot en contant. Een klein jaar later zijn de verhoudingen drastisch veranderd. 

Huurbaas Slosser en zijn advocate Gera van Lent spannen een kort geding aan tegen de huurder van het winkelpand. Volgens de eisende partij heeft de man sinds april de huur niet betaald. Bovendien zou hij de pandeigenaar en zijn zoon hebben bedreigd, als de Slossers een lekke dakkapel repareren. ,,Ik zou je tegen de grond willen trappen en daarna zou ik je kop op de stoep kapot willen trappen", zou hij senior hebben toegevoegd. De huurbaas deed aangifte van bedreiging.

Ontruiming

In het kort geding voor de Almelose rechtbank eist Slosser deze donderdag ontruiming van de kringloopwinkel, liefst met inzet van de sterke arm (de politie dus) plus het opleggen van een dwangsom van 1000 euro per dag tot een maximum van een ton. Slosser en zijn raadsvrouw verschijnen voor kort gedingrechter Kim van der Kraats. De stoel naast hen, voor de slecht betalende huurder, blijft leeg. De gedaagde partij verschijnt niet. 

Sinds het uitbrengen van de dagvaarding vernamen de huurbaas en zijn advocate taal noch teken van hem. De rechter stelt enkele formele vragen. Slosser noemt zijn huurder 'een merkwaardige figuur', die telkens van adres wisselt en volgens hem als drugsgebruiker te boek staat. De politie zou hem in de gaten houden. De rechter wijst deze vrijdag vonnis.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.