Volledig scherm
Vincent Mulder © Reinier van Willigen

Huurders De Nijverheid Hengelo tegen sloop

HENGELO - Huurders van de woningen in de Mariastraat, Geerdinksweg, Krabbenbosweg en Wilderinkstraat geven in meerderheid aan tegen de sloopplannen van Welbions te zijn. Dat blijkt uit een enquete die werd gehouden om duidelijkheid te scheppen over hun woonwensen. De enquete werd mede uitgevoerd door de SP en is gisteren aangeboden aan verhuurder Welbions.

Wakker geworden

Riet Kerstens, één van de buurtbewoners en lid van het opgerihte buurtactiecomité, is blij met de uitkomst. „Welbions heeft ons vijf jaar geleden overvallen met het bericht dat ze afzagen van het opknappen van de woningen en dat de woningen rond 2023 gesloopt zouden worden. We zijn nu wakker geworden, hebben de koppen bij elkaar gestoken en gezegd dat we dit een onzalig plan vinden."

Betaalbaar

En: „ Renovatie van onze mooie en fijne huizen is wat we willen. En dat kan, daar hebben we ook al tientallen jaren huur voor betaald. De huur is niet betaald om onze huizen te slopen en er woningen te bouwen waar wij niet meer kunnen wonen.” De huur is volgens haar nu nog betaalbaar. „Een huur van 350 tot 500 euro is voor deze bewoners nog op te brengen.” Een van de wijk zou gasloos worden gebouwd. „Dan kunnen we daar alleen maar voor veel hogere huren wonen."

Respecteren

Sp-gemeenter zegt raadslid Vincent Mulder zegt: „De enquete bevestigt klip en klaar wat wij al wisten. Welbions zou de woonwensen van deze mensen moeten respecteren."

Welbions bestudeert de enquete. Eerder gaf directeur Harry Rupert aan dat eventuele hogere huurlasten worden gecompenseerd door lagere energielasten in combinatie met meer huurtoeslag.

Riet Kerstens: „Wij willen gewoon simpele verbeteringen als een nieuwe keuken en toilet en isolatie van onze woningen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.