Volledig scherm
Zo komt de Telgenflat eruit te zien na de verbouwing. © Bouwhuis Groep

Huurders in de rij voor Hengelose Telgenflat

HENGELO - Wonen in de Telgenflat is hot. Volgens eigenaar Jonald Bouwhuis staan de huurders in de rij. "Eigenlijk zitten we al vol."

De verbouwing van de Telgenflat op de Markt tot wooncomplex is in volle gang. Op de bovenste vijf verdiepingen komen in totaal 14 appartementen en 69 studio's. De oplevering van De Robijn, zoals de nieuwe naam luidt, is gepland in juni 2018.

Vol

De belangstelling is groot, bleek onlangs op een eerste informatiebijeenkomst. Zonder dat er veel reclame voor was gemaakt, hadden zich al bijna 300 mensen ingeschreven. Eigenaar Jonald Bouwhuis: "Eigenlijk zitten we nu al vol. We hadden hier wel drie van dit soort gebouwen kunnen ontwikkelen."

Van de inschrijvers is 85 procent afkomstig uit Hengelo. Wonen in De Robijn is vooral populair bij jongeren: 70 procent zit in de leeftijdscategorie van 18 tot 25 jaar.

Edelwonen

Bouwhuis kocht de Telgenflat vorig jaar van woningcorporatie Welbions. De Apeldoornse vastgoedondernemer is de bedenker van het zogenoemde Edelwonen-concept. Kenmerken: comfortabel, veilig en betaalbaar. De Telgenflat wordt het zesde gebouw dat volgens het Edelwonen-concept wordt verbouwd en ingericht.

De kale huurprijs (exclusief servicekosten) van de studio's is vanaf 460 euro per maand, van de grotere appartementen vanaf 515 euro per maand. Daarmee vallen ze binnen de huursubsidiegrens. Alle woningen worden volledig gestoffeerd opgeleverd.

Wellness

Wat de Edelwonen-complexen onderscheidt, zijn de gemeenschappelijke voorzieningen. In De Robijn komen bijvoorbeeld een fitnesszaal, lounge met tv en poolbiljart en een wellnessruimte met zonnebank en sauna. Op het dak komt een groot terras.

Een belangrijke rol is weggelegd voor de huismeester. "Niet een man in een stofjas met een bos sleutels en een pakje zware shag, maar meer een soort hotelmanager." De huismeester houdt een oogje in het zeil, maar heeft ook een sociale functie. "Als er wat is met een huurder, willen we dat weten. En als iemand jarig is, krijgt hij een kaartje." Kratjes bier op de gang zijn taboe. "Huurders moeten zich houden aan de huisregels, daar tekenen ze voor."

Grand café

De benedenverdieping is nog altijd eigendom van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven. Dat zou volgens Bouwhuis een mooie plek zijn voor een grand café. Hij zou die ruimtes er eventueel nog wel bij willen kopen. "Maar niet zolang ze de hoofdprijs vragen."

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.