Volledig scherm
HVV Tubantia wil zo lang mogelijk op het hoogste zondagniveau blijven voetballen, zonder spelers te betalen. © Orangepictures

HVV Tubantia: zondag 1 blijft het vlaggeschip

HENGELO - Voetbalvereniging Tubantia speelt sinds dit seizoen ook met een prestatieteam in de zaterdagcompetitie. Maar het eerste zondagelftal is en blijft het vlaggeschip van de club. Dat benadrukte voorzitter Gerard ter Hedde deze week nog eens tijdens de jaarvergadering.

Het is een algemene trend: jonge spelers willen liever niet meer op zondagmorgen voetballen. „Daar moet je als vereniging wel in mee. Maar uitgangspunt is nog steeds dat we zo lang mogelijk op het hoogst mogelijke zondagniveau willen blijven acteren, zonder spelers te betalen.” Maar Ter Hedde kan niet uitsluiten dat ook Tubantia in de toekomst  overstapt naar de zaterdag. „Niks zo veranderlijk als de voetbalwereld.”

Plus

De club zag het aantal leden afgelopen jaar iets dalen, tot circa 910. „Maar we zien wel weer aanwas bij de allerjongsten.” Financieel staat Tubantia er goed voor. Het jaar werd afgesloten met een plus van 28.000 euro. „Dat reserveren we voor aflossing van openstaande leningen.”

Nieuw veld

Het nieuwe natuurgrasveld, naast het hoofdveld, is zo goed klaar. Maar het zal nog wel tot het voorjaar duren voordat er op gevoetbald kan worden. Het nieuwe veld vervangt het oude hoofdveld, dat bestemd is voor woningbouw. 

Blessures

Hoofdtrainer Eric van Zutphen deed vorige maand in de krant zijn beklag over het huidige hoofdveld. Door de harde ondergrond regende het volgens hem blessures. Hij zei te hopen dat er snel een nieuw veld zou worden aangelegd. Maar volgens de voorzitter is dat niet aan de orde. „Het is niet het beste veld, maar het voldoet wel aan de voorwaarden. Het veld is afgelopen zomer nog weer voor twee jaar goedgekeurd. En we zijn nog niet aan de beurt voor vervanging.”

Jubilarissen

Aan het einde van de jaarvergadering werden ook een aantal jubilarissen gehuldigd. Behalve Jan ter Beek (80 jaar lid) waren dat: Renske Spijker, Lotte Meijvis en Erik van de Kreeft (25 jaar), Mathieu Daal en Mark Stronks (40 jaar), Aard Jan ten Cate (50 jaar) en Willem Groote Wassink (60 jaar).

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.