Inbraak bij 'Bengeltjes Speeldorp in Hengelo: eigenaar zet beelden online’

videoHENGELO - In de nacht van 22 op 23 maart is er bij Bengeltjes Speeldorp aan het Esrein ingebroken. Machines, gereedschap en voorraad werd meegenomen. „Alsof wij nog niet genoeg zijn getroffen door de coronacrisis.”

„Blijkbaar waren er mensen die vonden dat we het al zo breed hadden nu in deze crisis”, zegt eigenaar Dirk Hazelaar geïrriteerd. Maandag plaatste hij een bericht op de facebookpagina van Bengeltjes Speeldorp. Daarin meldt Hazelaar dat twee daders drie maal binnen zijn geweest. Via het gebouw van ROC kwamen de inbrekers binnen door deuren te forceren. „Beide heren worden verzocht om binnen 24 uur contact op te nemen via email of Facebook. Indien dit niet wordt gedaan zullen wij de beelden online zetten.”

Hazelaar ontdekte de inbraak vorige week al, maar besloot het pas maandag te delen. „Mijn vrouw zat in Gambia, zij had al moeite genoeg om thuis te komen. Ik wilde haar hier niet mee lastig vallen. Zondag heb ik haar opgehaald van Schiphol. Toen heb ik het pas verteld.” Volgens de eigenaar is alles leeggehaald. „Ze hebben spullen op karren geladen. Naast gereedschap is alle voorraad die we hadden staan weg.”

Beelden online

Hazelaar houdt het niet bij een dreigement op de facebookpagina, dinsdag rond 11.30 uur zette hij de beelden van de daders online. De daders zijn daarop duidelijk herkenbaar in beeld. De risico's die hij met het delen van de beelden loopt, aanvaardt hij. „Ik dacht: ik gooi het gewoon online. Het kan me niets schelen. Ik zit al tot mijn nek in de zorgen, financieel kunnen ze me toch niets maken.”

Bengeltjes Speeldorp mist al weken omzet. Op 15 maart sloot het speelparadijs de deuren, maar ook daarvoor zorgde de coronacrisis al voor minder bezoek. „Al weken zorgde de crisis ervoor dat onze inkomsten inzakten. We zagen opa's en oma's al niet meer. De laatste zondag dat we open waren, hebben we bijvoorbeeld 150 euro omzet gedraaid. Dat is echt niks.”

Camerabeelden van de inbraak
Volledig scherm
Camerabeelden van de inbraak © Facebook Bengeltjes Speeldorp

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.