Volledig scherm
De politie doet onderzoek op het terrein © News United/Jack Huygens

Inbraak in Hengelo loopt totaal uit de hand: vrouw zwaargewond

HENGELO - Een bizar incident in Hengelo zaterdagmorgen: daar raakte een vrouw zwaargewond nadat werd geprobeerd een inbreker te overmeesteren. 

Bewoners aan de Achterhoekseweg ontdekten rond de klok van zeven een man op hun erf, die bezig was met een inbraak. De bewoners, bestaande uit vader, moeder en hun zoon probeerden de inbreker gezamenlijk te overmeesteren. 

De inbreker liet het er niet bij zitten en vluchtte op z'n scooter. De vrouw des huizes werd vervolgens aangereden, waarbij zowel de dader als het slachtoffer ten val kwamen. De vrouw kreeg daarbij de standaard van de scooter dusdanig hard in haar buik, dat die zich er gedeeltelijk in boorde.

Brandweer en een traumaheli werden opgeroepen om de vrouw te bevrijden. De arts uit de traumahelikopter heeft eerste hulp verleend. Uiteindelijk moest de standaard van de scooter worden afgezaagd  en is de vrouw - inclusief stukje standaard in haar buik - zwaargewond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De dader is ter plaats alsnog overmeesterd door de familie en overgedragen aan de politie. Hij is naar het arrestantencomplex in Borne gebracht. Het betreft een 28-jarige man uit Hengelo.

Volledig scherm
Het huis aan de Achterhoekseweg © News United/Jack Huygens
  1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.