Volledig scherm
et. De vestiging in Hengelo aan Plein Westermaat gaat sluiten © Carlo ter Ellen

Intertoys XL in Hengelo alsnog dicht; meer winkels sluiten

HENGELO - Intertoys XL in Hengelo gaat toch dicht. Vorige week leek de mega-winkel op Plein Westermaat de overname nog te overleven. Voor de Intertoys-filialen in Nijverdal en Winterswijk valt eveneens het doek. 

De speelgoedketen werd eind februari failliet verklaard. Vorige week volgde het nieuws dat de Portugese investeerder Green Swan een doorstart maakt met het bedrijf. De helft van de winkels zou openblijven.

Daardoor leek het er alsnog goed uit te zien voor de XL-vestiging in Hengelo. Deze donderdag publiceerde Intertoys echter een lijst met 62 winkels die alsnog op slot gaan. Volgens de woordvoerder van Intertoys gaat het om winkels die bij nader inzien toch niet voldoende rendabel zijn om deel te kunnen uitmaken van het nieuwe Intertoys.

‘Dit komt hard aan’

Het nieuws over de sluiting is een tegenvaller voor de tientallen vestigingen die dachten mee te kunnen in de doorstart. In deze regio gaat het om Hengelo, Nijverdal en Winterswijk. ,,Het hing in de lucht dat er mogelijk meer winkels gingen sluiten, maar ik wist niet dat het Winterswijk zou zijn’’, reageert een teleurgestelde assisent-bedrijfsleidster die niet met naam genoemd wilt worden. ,,Dit komt bij iedereen hard aan.’’

Intertoys Nijverdal reageert op de eigen Facebook-pagina: “Zoals jullie misschien gelezen hebben heeft Intertoys besloten nog eens een groot aantal winkels te sluiten. Helaas behoren wij ook tot de te sluiten winkels.”

Vorige week werd al bekend dat 6 andere winkels in Twente en de Achterhoek ook sluiten. Dat gaat om speelgoedzaken in Borne, Almelo (2), Oldenzaal, Eibergen en Lochem. 

Bekijk hieronder welke winkels definitief sluiten:

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.