Jan Verkade op de plek waar hij iedere speurt naar overlijdensberichten. Onlangs is de 75.000e naam ingevoerd op de site Henglias.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Verkade op de plek waar hij iedere speurt naar overlijdensberichten. Onlangs is de 75.000e naam ingevoerd op de site Henglias. © Carlo ter Ellen

Jan Verkade speurt naar Hengelose doden om website compleet te krijgen: ‘Het is een dagelijkse klus, elke dag overlijden mensen’

HENGELO/UELSEN - Met het inschrijven van de 75.000ste naam heeft de genealogische website henglias.nl een mijlpaal bereikt. Maar samensteller en onderzoeker Jan Verkade is nog lang niet klaar. „Naar mijn schatting zit ik nu op ongeveer de helft.”

  1. Vijf olympisch kampioenen naar Hengelo voor FBK Games

    Vijf olympisch kampioenen naar Hengelo voor FBK Games

    HENGELO - Atletiekgala FBK Games pronkt dit jaar met de komst van vijf olympisch kampioenen. Sifan Hassan laat weliswaar verstek gaan op de 41e editie van de wedstrijd in Hengelo, maar met de Duitse verspringster Milaika Mihambo, de Canadese sprinter André de Grasse, de Zweedse polsstokhoogspringer Armand Duplantis, de Keniaanse middenafstandloopster Faith Kipyegon en de Oegandese specialiste op de steeplechase Peruth Chemutai is olympisch goud ruim vertegenwoordigd.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.