Jarige borstenman uit Hengelo verrast met ‘kunstwerk’

VideoHENGELO - Martin Gerritzen uit Hengelo is deze vrijdag op een wel heel bijzondere wijze verrast voor z'n 50ste verjaardag. Het kunstwerk ‘De Ballen van Bert’ - schuin tegenover zijn woning - is door vrienden omgetoverd tot een stapel enorme borsten. “Fantastisch.”

Het is een ludieke actie van zijn golfvrienden, vertelt Abraham zelf. Die zijn donderdagavond aan de slag gegaan en transformeerden het kunstwerk van ontwerper Bert Meinen - een serie blauw-rode ballen - tot een Abrahamsurprise. “Je mag best weten: ik ben geen billenman, maar een echte borstenman”, vertelt Gerritzen. “Onder het golfen gaat het daar ook geregeld over. Dit hebben ze fantastisch gevonden.”

Toet toet

De Hengeloër - dit jaar ook adjudant bij carnavalsvereniging De Soaltkloet’ns - viert z'n vijftigste verjaardag vanuit huis deze vrijdag. Op het bord naast het kunstwerk staat de tekst ‘3 x tieteren voor Martin’. En dat gebeurt massaal. Gerritzen: “Er wordt de hele dag massaal getoeterd”, vertelt hij lachend. “Mensen stoppen ook om er foto's van te maken. Vanuit mijn woonkamer kan ik het allemaal perfect volgen.”

Of de gemeente en de kunstenaar blij zijn met de actie, weet Gerritzen niet. Hij hoopt dat de doeken nog een tijdje blijven hangen over de enorme ballen. “Het past gewoon helemaal bij mij dit. Hoewel...”, zegt ie met een schaterlach: “Die ballen...die hadden van mij nog wel groter gemogen.”

Volledig scherm
Links het originele kunstwerk, rechts de variant voor Gerritzen z’n verjaardag
Volledig scherm
Een nieuw uiterlijk voor de Hengelose ballen deze vrijdag. © Facebook

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.