Het containertuintje aan de Schumannstraat maakt weinig indruk op dumpers. De gemeente vermoedt dat dat met de renovatie van woningen in de buurt te maken heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Het containertuintje aan de Schumannstraat maakt weinig indruk op dumpers. De gemeente vermoedt dat dat met de renovatie van woningen in de buurt te maken heeft. © Saskia Minkman

Je zak naast de container dumpen? Het wordt steeds lastiger in Hengelo

HENGELO - Het wordt voor kwaadwillenden steeds moeilijker om ongezien afvalzakken naast de ondergrondse containers in Hengelo te dumpen. Dankzij cameratoezicht, toezichthouders die ook ‘s avonds een oogje in het zeil houden en het grondig doorzoeken van afvalzakken worden steeds meer mensen op de bon geslingerd. En de boete is niet mals.

  1. Hennepkwekerij met 1000 plantjes in nep-koeriersbedrijf Hengelo, OM wil ton winst afpakken
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij met 1000 plantjes in nep-koeriersbe­drijf Hengelo, OM wil ton winst afpakken

    HENGELO/ALMELO - Tegen Gevriye K. (33) uit Enschede is dinsdagmiddag een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van 1 maand geëist. In zijn bedrijfspand aan de Hassinkweg in Hengelo werd twee jaar geleden een hennepplantage met bijna 1000 planten ontdekt. Ook zou de Enschedeër ruim een ton moeten terug betalen, de door het Openbaar Ministerie geschatte winst van de plantage.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.