Leerlingen van het Montessori College speelden al eens een politiek spel in de raadszaal van Hengelo. SP-raadslid Hugo Koetsveld mocht  wethouder zijn. Een officiële jongerenraad ziet het gemeentebestuur van Hengelo niet zitten.
Volledig scherm
Leerlingen van het Montessori College speelden al eens een politiek spel in de raadszaal van Hengelo. SP-raadslid Hugo Koetsveld mocht wethouder zijn. Een officiële jongerenraad ziet het gemeentebestuur van Hengelo niet zitten.

Jongeren zullen het in Hengelo met een swipe-app moeten doen, een eigen raad zit er echt niet in

HENGELO - Hengelo is bereid te bekijken of ook zestienjarigen bij een eventueel referendum kunnen stemmen. Maar een kinderburgemeester of jongerenraad zit er echt niet in. De gemeente  kiest er voor om kinderen en jongeren te benaderen via scholen en met een swipe-app.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.

Poll

Er moet een kinderburgemeester komen voor Hengelo

  • Ja, kinderen moeten kunnen meepraten over beleid dat hen aangaat (22%)
  • Ja, maar alleen als ceremoniële functie bij evenementen (6%)
  • Neutraal: leuk als er een kinderburgemeester komt, maar zo is het ook prima (17%)
  • Nee, kinderen hebben onvoldoende inzicht in wat het beste is voor de maatschappij (55%)
551 stemmen