Volledig scherm
De regenboogvlag geldt sinds de jaren 70 als symbool van de homobeweging. © afp

Kamervragen over schrappen homo-rollen op Hengelose Anninksschool

HENGELO - De Tweede Kamerfractie van de PvdA heeft Kamervragen gesteld over de eindmusical van de Hengelose Anninksschool.

Zoals bekend werd daar de rol van een homostel geschrapt omdat de ouders van een leerling, die Jehova’s Getuigen zijn, daar mogelijk bezwaar tegen zouden hebben. Kamerlid Kirsten van den Hul wil het volgende van de minister van Onderwijs weten:

1. Hoe beoordeelt u dat de directeur van de Hengelose openbare Anninkschool homorollen schrapte uit de musical die de leerlingen daar aan het eind van groep 8 opvoeren, omdat hij meent te weten dat de Jehova’s Getuigen vinden dat je wel homo mag zijn, maar het niet mag praktiseren en één van de kinderen komt uit een gezin van Jehova’s Getuigen?

2. Is de onmogelijke keuze waar de directeur zich nu achter verschuilt, wat u betreft wèl zo onmogelijk nu hij geen contact blijkt te hebben opgenomen met de betreffende ouders?

3. Hoeven uws inziens kinderen van Jehova’s Getuigen op school niet te worden voorbereid op de Nederlandse samenleving waarin wèl mensen voorkomen die homoseksualiteit praktiseren en dat ook hun goed recht is?

4. Deelt u mijn mening dat het basisonderwijs seksuele diversiteit niet mag afdoen als autonomie van de scholen en homofobie niet als mening mag afdoen maar dat seksuele diversiteit verplichte leerstof is zoals verankerd in de kerndoelen van het basisonderwijs?

5. Wat gaat u in deze zaak ondernemen? Of laat u deze zaak op zijn beloop? Welke overwegingen liggen daaraan ten grondslag?

Kamervragen moeten normaal gesproken binnen drie weken worden beantwoord.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.