Kerstmiddag in Hengelo
Volledig scherm
Kerstmiddag in Hengelo © Rikkert Harink

‘Kerstmiddag Hengelo? Dan wel om 20.00 uur naar huis’

HENGELO - Burgemeester Sander Schelberg wil met de horeca bespreken om ‘Kerstmiddag’ tot 20.00 uur ‘s avonds te beperken. Nu zijn vrijwel alle horecazaken open tot diep in de nacht. 

De huidige evenementenvergunning voor ‘Kerstmiddag’ is afgegeven voor de periode tot 20.00 uur s’avonds. „Voor de cooling down blijven de zaken een uur langer open”,  zo stelde de burgemeester. „Maar daarna mogen de zaken openblijven tot de reguliere sluitingstijden, vaak 04.00 uur in de nacht. Het is niet zo dat er op grote schaal misstanden zijn, maar toch wil ik met de horeca overleggen of zaken eerder kunnen sluiten.” Daarmee wil de burgemeester de druk op hulpverleners voorkomen. 

„Dit vergt te veel van onze politiecapaciteit, als de diensten er in de loop van de avond opzitten”, aldus de burgemeester in de vergadering van de gemeenteraad in antwoord op vragen van de raadslid Jacqueline Freriksen van BurgerBelangen.

Overlast

Volgens Freriksen van BurgerBelangen  zijn er signalen van overlast tijdens de laatste ‘Kerstmiddag.’ Zo zei ze: „’s nachts gingen er nog dronken lui over straat, vallend tegen etalageruiten. Het lijkt erop dat de middag geen middag meer is, maar doorgaat tot diep in de nacht. De naam ‘Kerstmiddag’ strookt niet meer met de werkelijkheid. Schiet de middag zijn doel niet voorbij en hoe gaat u daarmee om de komende jaren?”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.