Volledig scherm
Vorig jaar was de kersttruck ook in Hengelo. © Annina Romita

Kersttruck Coca-Cola weer in Hengelo

HENGELO - De wereldberoemde kersttruck uit de reclame van Coca-Cola komt opnieuw naar Hengelo. Vrijdag staat de vrachtwagen op het  Burgemeester Jansenplein, bij de ijsbaan van WinterWorld.

De reclame van Coca-Cola is een van de bekendste tv-commercials ooit. Een stoet van verlichte rode trucks door een winters landschap, met het liedje 'Holidays are coming', roept bij veel mensen een warm kerstgevoel op.

De kersttruck doet deze maand diverse plaatsen in Nederland aan. Waaronder dus ook Hengelo. Net als vorig jaar is de organisatie van WinterWorld erin geslaagd om de rijdende commercial van Coca-Cola naar Hengelo te halen.

Kerstwensen

Vrijdag van 15.00 tot 20.00 uur staat de kersttruck bij de ijsbaan. Mensen kunnen zich bij de vrachtwagen laten fotograferen. Ook de kerstman en zijn elfjes zijn van de partij. De truck is dit jaar voorzien van een groot LED-scherm. Daarop worden persoonlijke kerstwensen van consumenten voor hun eigen 'kerstheld' geprojecteerd.

Omstreden

De kersttruck van Coca-Cola is overigens niet onomstreden. Zo zijn gezondheidsorganisaties in Groot-Brittannië in opstand gekomen tegen de wagen. Overheidsorganisatie Public Health roept lokale overheden op om goed na te denken of deze promotie van cola  wel past bij de pogingen om vetzucht en tandbederf bij jongeren tegen te gaan. De frisdrankgigant verdedigt de toer. ,,We krijgen juist veel positieve opmerkingen vanuit de bevolking.'' 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.