De vestiging van Rational in Almelo
Volledig scherm
De vestiging van Rational in Almelo © Google Streetview

Keukengigant Rational verhuist van Almelo naar Westermaat

BORNE/HENGELO - Het bedrijf RATIONAL heeft officieel getekend voor een plek op Westermaat de Veldkamp. Het bedrijf is gespecialiseerd in keukenapparatuur voor grote en commerciële keukens. Momenteel heeft de keukengigant nog een vestiging in Almelo, maar na 19 jaar is het bedrijf daar uit het jasje gegroeid. 

Het bedrijf groeide al vaker uit hun jasje, waardoor er meerdere verhuizingen plaats vonden. Zoals vele anderen, begon het bedrijf ooit kleinschalig in een kelder van een woonhuis. In 1987 vestigden ze in zich in Borne. Dat pand werd al vrij snel te klein, in 1996 werd er daarom een nieuw pand in Borne gebouwd. In 2000 verhuisden ze vervolgens naar de Oostermaat in Almelo. 

Ook in Almelo wordt de ruimte inmiddels te klein. Op de nieuwe kavel wordt vooral het magazijn vele malen groter. Op de locatie langs de A1 is er in elk geval genoeg ruimte voor de nieuwe plannen. Rational krijgt een locatie naast het water. 

Negentig medewerkers

Inmiddels telt het bedrijf meer dan negentig medewerkers door heel Nederland. Wereldwijd worden meer dan 130 miljoen maaltijden per dag bereid in een keuken afkomstig van Rational. In 2019 bereikte het bedrijf naar eigen zeggen een mijlpaal door de miljoenste combi-steamer te produceren. 

Het stuk grond dat Rational heeft gekocht
Volledig scherm
Het stuk grond dat Rational heeft gekocht © Gemeente Hengelo/Borne

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.