Volledig scherm
Kidswarenmarkt © Kim Jansen

Kidswarenmarkt in Hengelo: „We gaan pas weg als alles leeg is”

HENGELO - Het zonnige weer betekent goede zaken op de kidswarenmarkt. De geldkistjes en portemonnees van de kinderen worden langzaamaan gevuld. „We hopen nog wel dat het iets drukker wordt.”

Iets later dan de echte marktkoopmannen maken de kinderen hun kramen om 10.00 uur klaar. Tot 15.00 uur verkopen ze boeken, spellen en kleding waar ze uitgegroeid zijn. Lucas Ketelaar (7) staat samen met zijn moeder achter hun kraam. Hij verkoopt onder andere een puzzelsnelweg, wat auto's en boeken. „Ik vond deze spullen niet meer zo leuk”, vertelt hij. Op een felgroen lijstje houdt hij exact bij wat er is verkocht. 2 euro, 1 euro, 50 cent en 70 cent staan netjes onder elkaar op een lijstje. „Het was al aardig druk”, aldus de 7-jarige. Toch ligt de kraam nog aardig vol. „We hopen dat het vanmiddag iets drukker wordt”, aldus moeder.

Volledig scherm
Femke (10) en Wesley (8) bij hun kraam. © Kim Jansen

Ook Wesley Budde (8) en zijn zus Femke (10) hebben het huis opgeruimd. Ze hebben naar eigen zeggen al heel veel verkocht. „Een knikkerbaan en boeken”, somt Wesley op. Schreeuwen als een echte marktkoopman durft hij nog niet, maar hij prijst zijn artikelen wel goed aan. Hij en zijn zus sparen namelijk voor een spel. „Er zit al dertig euro in het kistje, dus we kunnen al iets moois kopen”, vertelt de 8-jarige. Welk spel dat precies moet worden is nog niet duidelijk. Als het aan Wesley ligt komt daar nog een aardig bedrag bij. „We gaan pas weg als alles leeg is.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.