De kinderhoek van kapsalon Hands for Hair is de blikvanger van de winkel.
Volledig scherm
De kinderhoek van kapsalon Hands for Hair is de blikvanger van de winkel. © Marieke Amelink

Kinderen gaan op safari bij kapsalon in Hengelo

HENGELO - De zussen Hatice Gulbey-Koca en Seviye van Wier-Koca runnen al bijna 28 jaar kapsalon Hands for Hair in het centrum van Hengelo. Onlangs zijn ze verhuisd naar een nieuw pand aan de Brinkstraat.

In mei 1992 namen de beide zussen Bibob Haarmode over van de toenmalige eigenaar en begonnen kapsalon Hands for Hair. In de loop der jaren kreeg hun zaak steeds meer een eigen stijl, maar één ding veranderde niet: de locatie op de eerste verdieping van het Bischoffpand. Tot vorig jaar, toen het weer tijd werd voor een verbouwing. "We stonden voor de keuze: nog tien jaar doorgaan op dezelfde plek of uitkijken naar een nieuwe locatie", vertelt Van Wier.

Het werd dat laatste. Tijdens de zoektocht naar een andere ruimte stuitten ze op het pand aan de Brinkstraat 20-22 waarin voorheen twee kledingzaken waren gevestigd. Een mooie locatie op de begane grond en midden in het centrum. Van Wier: "We hebben het ook voor onze klanten gedaan. Deze plek is gemakkelijk bereikbaar en goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Ze hoeven nu geen trap meer op."

Artikel gaat verder onder foto.

Eigenaresses Seviye van Wier-Koca (links) en Hatice Gulbey-Koca (rechts) van kapsalon Hands for Hair.
Volledig scherm
Eigenaresses Seviye van Wier-Koca (links) en Hatice Gulbey-Koca (rechts) van kapsalon Hands for Hair. © Marieke Amelink

Grondige verbouwing

Het nieuwe pand moest wel grondig worden verbouwd, een proces waar zowel het team als de klanten bij werden betrokken. Er volgde een hectische periode, maar het resultaat mag er zijn: een lichte en open ruimte met achter in de zaak een aparte praktijkruimte waar Van Wier bindweefsel- en dieptemassage voor een stevige huid geeft.

Blikvanger

Een blikvanger is de kinderhoek met kappersstoelen in de vorm van auto's. Een plafondhoge plant met pluche pandaberen en slangen en een grote giraffe zorgen voor een junglesfeer. De verhuizing vond medio december plaats en duurde slechts anderhalve dag. Gulbey: "Onze oude kapsalon was op zaterdag tot vijf uur open. Op zondag heeft ons hele team meegeholpen met de verhuizing en maandagmiddag openden we de nieuwe salon." Dat was in de drukke periode vlak voor de feestdagen. Het openingsfeest schoot er daardoor bij in, maar dat vieren we in maart alsnog.

Kapsalon Hands for Hair is onlangs verhuisd naar een nieuwe ruimte aan de Brinkstraat .
Volledig scherm
Kapsalon Hands for Hair is onlangs verhuisd naar een nieuwe ruimte aan de Brinkstraat . © Marieke Amelink

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.