Volledig scherm
Kofferbakverkopen zijn populair in de regio. Dit is een verkoop in Eibergen. © Annina Romita

Kofferbakken vol gebruikt goed bij Stork Paviljoen in Hengelo

HENGELO - De parkeerplaats van het ROC en het terrein rondom het Stork-paviljoen staan zondag in het teken van de kofferbakmarkt. Zo’n vijftig mensen hebben zich opgegeven. 

Een vrijwilligster van het Stork-paviljoen kwam op het idee om een kofferbakmarkt te organiseren. Vanwege de vakantieperiode zou de parkeerplaats bij ROC De Gieterij toch vrij zijn. Inmiddels zijn er zo'n vijftig aanmeldingen binnen, de opgave is stopgezet. Mensen die zich nu nog aanmelden komen op een reservelijst. De organisatie had namelijk slechts gerekend op twintig deelnemers. 

Meer bekendheid

De kofferbakverkoop wordt georganiseerd om meer bekendheid te verwerven voor het paviljoen aan de Industriestraat. De toestroom van publiek naar het PET paviljoen zou tegenvallen. Volgens medewerkers van het paviljoen sluit de kofferbakverkoop naadloos aan op het concept van het pand, namelijk duurzaamheid. Of er een volgende editie komt is nog niet duidelijk. Vanaf 9.00 uur ‘s ochtends kan er worden opgebouwd, voor bezoekers duurt het evenement van 11.00 tot 16.00 uur. Muziek en een karaoke-set zijn aanwezig op het terrein. In het Paviljoen zijn toiletten en is er de mogelijkheid om iets te drinken. Entree is gratis. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.