Korenfestival Amusing, archieffoto van 2019.
Volledig scherm
Korenfestival Amusing, archieffoto van 2019. © Robin Hilberink

Korenfestival Amusing Hengelo afgelast: ‘We proberen de schade zoveel mogelijk te beperken’

HENGELO - Het Korenfestival Amusing stond pas gepland voor 6 juni. Officieel mag het evenement vooralsnog dus gewoon door gaan, toch besluit de organisatie het festival af te gelasten.

Stichting Vocale Promotie Hengelo, de organisatie van het festival besloot het festival te annuleren. „Hoe zeer het ons ook spijt, de gezondheid van alle deelnemers en bezoekers vinden wij belangrijker.” De organisatie vindt het niet verantwoord om de vijftiende editie door te laten gaan. 

Aan het Korenfestival doen ieder jaar zo'n honderd koren mee van allerlei genres. Grote- en kleine popkoren en jazz-zanggroepen, maar ook koren met een klassieke achtergrond zoals gospelkoren. 

„De afgelopen weken hebben we al veel nagedacht over een eventuele annulering. Wat zijn de gevolgen van een afgelasting, organisatorisch, maar ook financieel? Door nu te annuleren, ondanks dat nog niet duidelijk is of de maatregelen worden versterkt of juist afgezwakt, proberen we de schade zoveel mogelijk te beperken.” Nu afgelasten heeft duidelijkheid voor de deelnemende koren. „De organisatie kan zich niet voorstellen dat, mochten de maatregelen worden afgezwakt, een evenement met meer dan 10.000 bezoekers dan al weer wordt toegestaan.”

De vijftiende editie staat nu gepland voor zaterdag 5 juni 2021. 

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.