Volledig scherm
© RV

Kunnen 'noabers' helpen bij wegbrengen afvalzakken in Hengelo?

HENGELO - Hengeloërs die elkaar gaan helpen bij het wegbrengen van afval: GroenLinks in Hengelo studeert op zo'n 'noaberplan'.

Het idee vloeit voort uit een enquête die de partij heeft uitgezet. Uit de resultaten blijkt dat 92 procent vóór afvalscheiding is maar dat daarnaast een forse 85 procent het niet ziet zitten dat de grijze container verdwijnt. 

Bezwaar

Eind dit jaar moeten alle Hengeloërs hun grijze container hebben ingeleverd en brengen ze hun zakken afval naar een ondergrondse container. Ouderen en hulpbehoevenden maken bezwaar omdat ze gemiddeld 250 meter moeten lopen met hun restafval. Misschien zijn er mensen die de helpende hand willen bieden, opperde GroenLinks eerder.

Hulp

“We willen graag hulp bieden aan mensen die moeite hebben om hun afval naar de ondergrondse afvalcontainer te brengen. Toen we het idee ter sprake brachten, waren er verschillende mensen die aangeven graag een zak te willen wegbrengen voor mensen die hier problemen mee hebben”, aldus Elske Mooijman namens GroenLinks.

Bureaucratisch

Hoe die Noaberhulp precies georganiseerd gaat worden, is nog onderwerp van gesprek. “Je moet zoiets regelen zonder dat er allerlei bureaucratische regels bij komen kijken. Het moet gemakkelijk worden om ervan gebruik te kunnen maken. Er is ook al geopperd om een soort kaartenbak te maken, waar mensen dan gebruik van kunnen maken.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.