De Hengelose kunstenaars in het atelier aan het Esrein, met Viktoria Gudnadottir (midden): „Sommigen zijn al naar andere locaties vertrokken, die hadden grotere ruimtes nodig.”
Volledig scherm
PREMIUM
De Hengelose kunstenaars in het atelier aan het Esrein, met Viktoria Gudnadottir (midden): „Sommigen zijn al naar andere locaties vertrokken, die hadden grotere ruimtes nodig.” © Reinier van Willigen

Kunstenaars Ateliers’93 verlaten Esrein en verhuizen naar Hengelose havengebied

HENGELO - De kunstenaars van Ateliers’93 zijn bezig met het ontruimen van hun werkplaatsen aan het Esrein. Het complex wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Een groep van acht kunstenaars vertrekt naar het havengebied. Anderen hebben elders ruimte gevonden.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Hengelo