Volledig scherm
Leerlingen van Daltonschool 't Schöppert maken buiten, op de speelplaats, de rekensommen. © Emiel Muijderman

Leerlingen in Hengelo maken buiten de rekensommen

HENGELO - Buiten rekenen is veel leuker dan binnen in het klaslokaal sommetjes maken.  Dat vinden ook de leerlingen van Daltonschool 't Schöppert in Hengelo. de school deed  dinsdag mee aan de nationale buitenlesdag.

De 6-jarige Izla weet het zeker. Samen met haar klasgenootjes van groep drie van Daltonschool ’t Schöppert rent ze enthousiast naar buiten voor de rekenles in de buitenlucht. Gehurkt op de grond schrijven de leerlingen met gekleurde krijtjes de sommen op het schoolplein. 

Bewegen

Juf Judith Hegeman kijkt tevreden toe. „Jonge kinderen zijn nog heel bewegelijk. Het is goed voor ze om veel buiten te zijn. Uit onderzoek blijkt dat het leren vaak beter gaat, als de leerlingen erbij mogen bewegen. Bovendien is de frisse lucht gezond voor kinderen.”  

Buiten

Basisschool ’t Schöppert in de Hasseler Es doet net als vele andere scholen mee aan de nationale buitenlesdag. Het is een initiatief van Jantje Beton en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), die hiermee willen stimuleren dat kinderen meer naar buiten gaan. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.